Начин на приготвяне
Измиваме зърната зелен грах, заливаме с вода, прибавяме щипка сол и варим докато грахът омекне. Отцеждаме хубаво от водата. В тиганче сипваме отцедения грах и наливаме 2-3 супени лъжици зехтин.
Посоляваме на вкус и слагаме на котлона да се задуши. Разбъркваме няколко пъти и дръпваме. Отделно разбиваме две яйца.
Прибавяме към граха, разбъркваме и слагаме да се изпържат, като разбъркваме с вилица. Когато са готови, дръпваме от котлона, прибавяме щипка риган и чесън и оставяме да се охлаждат.
Измиваме домата. Нарязваме на кръгли филийки. Подреждаме в порционна чиния. На всяко доматено кръгче слагаме от пържените грах и яйца. Отгоре поръсваме с нарязан на ситно пресен магданоз.