Начин на приготвяне
В тиган изсипете смлените домати, подправете с щипка сол, щипка захар и излейте зеленчуковия бульон.
Оставете доматите да поврат 10 мин, след което овкусете с щипка наситнен магданоз и босилек.
Добавете две ситно нарязани скилидки чесън. Изсипете соса в тавичка.
Изрежете капачета на доматите, вътрешността издълбайте с лъжичка.
Посолете и сложете по парче сирене на дъното на всеки домат.
Чукнете по едно яйце. Прехвърлете доматите в тавичката със соса и изпечете на 200°C в предварително загрята фурна за около 10 мин.
Малко преди да извадите тавата с вкусните пълнени домати от фурната, покрийте доматите и отрязаните капачета.
Поднесете печените домати с яйца, придружени с една-две супени лъжици доматен сос.
Да ви е сладко!