Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сиропирана баница с локум Асорти

Сиропирана баница с локум Асорти

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Сочна сиропирана баница, която е желан гост на всяка трапеза"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г
  • яйца - 4 бр.
  • вода - 400 мл топла
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л
  • брашно - около 1.2 кг
  • орехи - 200 г
  • локум - 2 кутии Асорти
  • за сиропа
  • захар - 500 г
  • вода - 1.2 литър
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете водата, маята и захарта. В друга купа разбийте яйцата с млякото, оцета и олиото. Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете яйчната смес, маята и замесете средно меко тесто.

Разделете го на 4 части. Разточете една топка на тънка кора. Поставете я върху чиста кърпа.Поръсете я с олио. Разточете втора кора и я поставете върху първата.

Пак намажете с олио и поръсете с орехи и нарязан на парченца локум. Завийте на стегнато руло и го усучете. Навийте на охлюв и го сложете в намаслена тава. Така направете и с останалото тесто. Оставете да втаса и печете на 200 градуса около 40 минути.

Извадете и оставете хубаво да се охлади. Нарежете я на парчета. Направете сироп от захарта, водата и ванилиите. Варете го около 15 минути. Оставете леко да се охлади и залейте изстиналата сиропирана баница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: