Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тарталети»Тарталети с гъби и сметана

Тарталети с гъби и сметана

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Тарталети с гъби и сметана
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"За специалните гости - специални предястия. Като това уникално вкусно предложение - тарталети с гъби и сметана"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 200 г
  • масло - 75 гр меко
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л
  • за плънката
  • лук - 1 малка глава
  • топено сирене - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • сметана - 100 мл
  • печурки - 150 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете масленото тесто като нарежете мекото масло на малки парченца и го намачкате с брашното докато стане на ситни трохи. Добавете студеното мляко лъжица по лъжица, като месите тестото докато стане на гладка топка.

Ако все още се рони, добавете мляко. Ако е прекалено лепкаво, добавете брашно.

Направете тестото на топка, увийте го в свежо фолио и приберете в хладилника докато приготвите плънката.

Междувременно пригответе плънката като загреете зехтина на среден огън на котлона. Прибавете лука и гъбите, нарязани на полумесеци, и задушете под капак за около 10 мин.

Отстранете от котлона и оставете плънката да изстине. Разбийте отделно яйцето, добавете нарязаното на ситно топено сирене и накрая добавете сметаната. Овкусете със сол и черен пипер.

Извадете тестото от хладилника и го разделете на 6 еднакви топчета. Поставете едно топче във форма за тарталета с диаметър 10 см. и разплескайте равномерно тестото, докато се покрият добре стените.

Направете всички тарталети. Набодете повърхността на тарталетите с вилица.

Изрежете от фолио малки правоъгълници и притиснете тестото с тях. Изпечете за 10 мин. в предварително загрята фурна на 180 C. При готовност извадете от фурната и оставете за кратко да изстинат.

Сипете от плънката с гъбите във всяка тарталета и след това и от сметановата смес. Върнете във фурната и печете около 30 мин. на 160 C.

Тарталетите с гъби и сметана са много вкусни, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: