Вкусен кускус с кайма, праз и кашкавал

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
666
3915
7
30/07/2016
"Лесно за приготвяне топло предястие, което със сигурност ще очарова гостите ви "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо738
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме добре 250 г кускус. Измиваме със студена вода и оставяме в цедка да се отцеди хубаво от водата.

Почистваме, измиваме и нарязваме ситно стръковете праз, 250 г кайма, размиваме с малко вода, да стане на гранули. В тиган наливаме 4-5 с.л. зехтин.

Слагаме нарязания праз и каймата. Подправяме с щипка куркума, черен пипер на вкус, 1 к.л. сминдух и ситно нарязан пресен магданоз.

Наливаме малко водичка и задушаваме до извиране на течността, като разбъркваме непрекъснато. Посоляваме на вкус.

Към запържените праз и кайма добавяме сварения и отцеден от водата кускус. Добавяме парченце краве масло и запържваме кратко.

Поднасяме предястието топло, като всяка порция поръсваме със ситно настърган кашкавал.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар