Начин на приготвяне
Сваряваме добре 250 г кускус. Измиваме със студена вода и оставяме в цедка да се отцеди хубаво от водата.
Почистваме, измиваме и нарязваме ситно стръковете праз, 250 г кайма, размиваме с малко вода, да стане на гранули. В тиган наливаме 4-5 с.л. зехтин.
Слагаме нарязания праз и каймата. Подправяме с щипка куркума, черен пипер на вкус, 1 к.л. сминдух и ситно нарязан пресен магданоз.
Наливаме малко водичка и задушаваме до извиране на течността, като разбъркваме непрекъснато. Посоляваме на вкус.
Към запържените праз и кайма добавяме сварения и отцеден от водата кускус. Добавяме парченце краве масло и запържваме кратко.
Поднасяме предястието топло, като всяка порция поръсваме със ситно настърган кашкавал.