Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик с кайма, праз и кашкавал

Тутманик с кайма, праз и кашкавал

Тутманик с кайма, праз и кашкавал
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Това не е обикновен тутманик, това е истинска кулинарна фантазия, с която ще нагостим всички"

Необходими Продукти

  • брашно - 600
  • мая - 15 г прясна за хляб
  • яйца - 1 бр. ( жълтъка за намазване )
  • вода - 250 мл хладка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • за плънката
  • кайма - 500 г
  • праз - 3
  • кашкавал - 100 г
  • риган
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за тестото и го пригответе. Оставете го да отдъхне 30-40 мин.

Задушете каймата и прибавете нарязания на дребно праз. Щом той омекне, поръсете с подправките. Разделете тестото на две части и ги разточете на тънка кора.

Поръсете всяка от тях с плънка и настърган кашкавал, завийте на руло. Нарежете двете рула на филийки, които да подредите в намаслена тава.

Покрийте ги с разбит жълтък, смесен с прясно мляко и печете до готовност в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: