Козе сирене пане

30/07/2016
"Уникално бирено мезе - толкова е вкусно, че нито то ще ви стигне, нито бирата "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 154
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • сирене - около 400 г домашно, козе
  • брашно
  • галета
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • подправки - 1 с.л. зеленчукова подправка
  • черен пипер
  • чесън - на прах
  • червен пипер - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с овкусяване на галетата, тъй като именно тя е тайната на вкусната панировка.

Към галетата добавете равна супена лъжица зеленчукова подправка, щипка червен пипер, чесън на прах и черен пипер. Разбъркайте добре до еднородна смес.

Сиренето нарежете на парченца с предпочитаната от вас форма. Нагласете си продуктите за панировката (брашното, разбитите яйца и овкусената галета) в дълбоки чинийки и в близост до котлона.

Потопете парчетата сиренце последователно в брашното, в яйцата, в галетата и отново в яйцата. Изпържете до златисто в маслена баня.

Сервирайте със стръкче свеж магданоз, хубаво вино или бира.

Да Ви е сладко! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар