Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Празничен кекс-торта

Празничен кекс-торта

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Празничен кекс-торта
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Това не е обикновен кекс - това е истинска вкусна бомба, която ще ви изненада много приятно"

Необходими Продукти

  • за кекса
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • за крема
  • крем - 1 бр. Оле ванилия (70 г)
  • прясно мляко - 300 мл
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • банани - 2 - 3 бр.
  • сметана - 200 мл
  • бял шоколад - 200 г
  • фондан - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете млякото, олиото и накрая пресятото брашно с бакпулвер. Изсипете сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс.

Печете на 180 градуса 40 минути. Оставете да се охлади. Разрежете го на две части.

Издълбайте едната част, като оставяте отстрани 1 см.

Пригответе крема според указанието (но с по-малко мляко) и добавете желатина (предварително накиснат в студена вода, и след това разтворен на водна баня).

Изсипете 1/2 от крем в издълбаната част. Наредете целите банани и залейте с другата част от крема. Покрийте с другата половина от кекса.

Загрейте сметаната и добавете шоколада. Бъркайте, докато се разтопи. Охладете, разбийте и намажете кекса.

Оставете в хладилника да стегне. След това го покрийте с фондан и украсете с предварително направените цветя.

Празничният кекс-торта е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много красиво изпълнение! Майсторство!
31.07.2016 19:41