Празничен кекс

Празничен кекс
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
20/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"За делник или за празник - този кекс е толкова вкусен, че искаме да го хапваме всеки ден"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. горещо
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • сметана - 100 мл сладкарска за украсата
  • шоколад - 50 г разтопен
  • пурички - 7 - 8 бр. с пълнеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта и се добавят олиото и млякото, след това пресятото брашно и бакпулвера, ваниловата захар.

Изсипва се половината от сместа във форма, в другата половина се добавя какаото и се изсипва върху бялата смес.

Пече се за около 45 мин. на 180 градуса. Кексът се обръща и се оставя да се охлади добре, украсява се с разбитата сметана, шоколада и пуричките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: