Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта до побеляване. Добавете олиото и млякото и разбъркайте. Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Добавете го бавно чаша по чаша и разбивайте, докато не се усвои напълно.
Изсипете половината смес във форма за торта, предварително застлана с хартия за печене, намазана с олио и набрашнена.
Другата половина смесете с какаото и разпределете равномерно върху бялата смес с шпатула.
Печете тортата в загрята на 180 градуса фурна до готовност. През това време разтопете шоколада на водна баня.
Когато тортата се изпече, оставете да изстине и полейте с разтопения шоколад.
Отгоре по желание украсете с маслен крем /погледни рецептата за торта с два вида крем/ и поръсете с цветни пръчици или кокосови стърготини.