Бобена салата със зелен лук и джоджен

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126866538078
30/07/2016
"Лесна, непретенциозна и универсална бобена салата за всички почитатели на традиционната българска кухня "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо823
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • боб - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 2 стръка
  • джоджен - 2 стръка пресен
  • ябълков оцет - на вкус
  • олио - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба за няколко часа. Изливаме водата и наливаме чиста. Сваряваме до готовност.

Отцеждаме добре от водата в която сме варили.

Сипваме в чинийки и подправяме със сол, оцет и зехтин на вкус. Прибавяме нарязан зелен лук и листенца джоджен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар