Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Бобена салата с орехи и червен лук

Бобена салата с орехи и червен лук

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Бобена салата с орехи и червен лук
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Страхотна бобена салата с червен лук и орехи, която буди апетита по всяко време"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г сварен бял от консерва
  • орехи - 100 г
  • червен лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 бр.
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прецедете боба и го измийте за кратко със студена вода. Сложете го в гевгир да се отцеди добре.

Нарежете ореховите ядки на едро.

Сварете моркова и го нарежете на ситно. Отцедения боб прехвърлете в купа.

Добавете нарязания морков, сол, орехите, нарязания лук.

Подправете салатата с една или две супени лъжици лимонов сок, щипка прясно смлян черен пипер, щипка наситнен магданоз.

Полейте бобената салата със струйка зехтин. Разбъркайте добре продуктите.

Изсипете салатата в подходяща за сервиране чиния.

Подредете киселите краставички при бобената салата с орехи и червен лук по ваш вкус и поднесете.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Чудесна презентация! Адмирации! :)
18.12.2019 16:20
1
1
Покажи всички подкоментари