Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Бобена салата със зелен лук и джоджен

Бобена салата със зелен лук и джоджен

Бобена салата със зелен лук и джоджен
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2-3
"Лесна, непретенциозна и универсална бобена салата за всички почитатели на традиционната българска кухня"

Необходими Продукти

  • боб - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 2 стръка
  • джоджен - 2 стръка пресен
  • ябълков оцет - на вкус
  • олио - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба за няколко часа. Изливаме водата и наливаме чиста. Сваряваме до готовност.

Отцеждаме добре от водата в която сме варили.

Сипваме в чинийки и подправяме със сол, оцет и зехтин на вкус. Прибавяме нарязан зелен лук и листенца джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: