Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Градинарски омлет

Градинарски омлет

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Градинарски омлет
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12
"Обожаваме го, защото е приготвен с най-свежите зеленчуци от градината и е толкова вкусен"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 4 бр. зелени и червени
  • лук - 2 гл.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 7 бр.
  • черен пипер
  • сметана - 200 мл готварска
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете. Добавете чесъна и нарязания магданоз. Изсипете сместа в чиния.

В същия тиган задушете тиквичката и зелените чушки, нарязани на кубчета. След 15 минути свалете от котлона и ги изсипете в чиния.

Накрая задушете нарязаните червени чушки.

Разбийте яйцата със сметаната, кашкавала, сол и пипер. Прибавете брашното, пресято с бакпулвера.

Получената смес разделете на три. Към едната добавете лука, към втората -тиквичката със зелените чушки и към третата - червените чушки.

В намаслена и поръсена с брашно форма изсипете сместа с лука. След това червените чушки и накрая тиквичките. Печете омлета на 180 градуса 40 минути.

Градинарският омлет е много вкусен.

Изключително вкусен и богат омлет наподобяващ италианската фритата. Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: