Начин на приготвяне
Размразете бутер тестото на стайна температура за около 30 минути или го оставете в хладилника за една нощ.
Пригответе крема, като разбиете маслото с пудрата захар до пухкава бяла консистенция. Постепенно добавете крема сиренето, като не преставате да разбивате, докато получите гладък крем.
Покрийте го със свежо фолио и съхранете на хладно. Загрейте предварително фурната до 220С или 200С с вентилатор и покрийте дъното на плитка тава с хартия за печене.
Разстелете тестото върху леко набрашнена работна повърхност, разделете го с нож на две равни части. Изрежете от всяка кръг, голям колкото ви позволява размера на тестото. Помагайте си с подходяща чиния.С тънкостенна чаша изрежете центъра, за да се получи нещо като голяма поничка.
Намазваме с половината от разбития жълтък единия бутер ринг и го похлупете с другия, като притискате по краищата на тестото, за да не се отделят при печене.
Намажете отново с разбито яйце и поръсете с филираните бадеми. Печете до златисто кафяво. Оставете да се охлади напълно върху решетка и го разрежете с остър нож надлъжно през средата.
Сложете крема в пош с накрайник и шприцовайте върху долната половина от разрязания бутер ринг. Гарнирайте с пресните малини и похлупете с горната половина. Преди поднасяте поръсете с пудра захар и украсете с листенца мента.
Коментари