Еклери Париж-Брест

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k10k
Еклери Париж-Брест1 / 2
26/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Божествено, неприлично вкусни еклери Париж -Брест, които е грехота да не опитате"

Необходими Продукти

  • Еклерово тесто
  • вода - 120 мл
  • масло - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • бадеми - 1 с.л. филирани
  • пудра захар
  • Пълнеж
  • сметана - 225 мл
  • бадеми
  • крем - ванилов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Леко намазнете тава за печене. Сложете в тенджерка маслото, водата, захарта и солта, кипнете сместа. Щом маслото се разтопи и вода заври, добавете брашното наведнъж. Разбийте за няколко минути, докато тестото започне да се отлепя от стените.

Махнете от котлона и разбийте яйцата едно по едно, добавяйки ги към тестото, като оставите малко за намазване. Сложете тестото в шприц и шприцовайте 5 кръга на намазнената тава за печене. Намажете ги със запазената част от яйцата, поръсете с бадемите и запечете за 20 минути.

Оставете ги да се охладят, след което ги нарежете хоризонтално на две части. За да направите пълнежа, разбийте сметаната, добавете начупените бадеми и ваниловия крем, разпределете върху разрязаните на две кръгове, похлупете, поръсете с пудра захар и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#202375
Потребител#202375
Не е точно това вкусът на Пари-Брест
04.12.2017 12:42