Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Чушки с яйца и сирене в сос

Чушки с яйца и сирене в сос

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Чушки с яйца и сирене в сос
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Често ги наричаме и летни пълнени чушки, защото са толкова леки и толкова вкусни"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 - 7 бр. големи
  • сирене - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • мазнина - 60 г
  • доматен сок - 200 мл или 4 рендосани домата
  • сол
  • чесън - 1 скилидка
  • зелен лук - перца
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

3 Яйца се разбъркват в купа заедно със сиренето и подправки по избор (сол, копър, риган, магданоз) и 2 лъжици брашно. Чушката се цепва по дължина 1 път и през прореза с лъжичка пълним със сместа.

Чушките се редят в намазнена тава и отгоре се поливат с останалата мазнина и се слагат във фурна на 240 градуса за около 15 минути, като през това време може и да ги завъртите 1-2 пъти, за да се изпекат от всяка страна. След това изваждате тавата и сипвате около 100 мл вода.

Връщате във фурната за още 10-15 минути, след което поливате със сместа от -разбито яйце, доматения сок, наситнен чесън и зелен лук. Допичате докато сосът се сгъсти. Когато са готови люспата на чушките се отделя изключително лесно цялата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Да , семките се махат?
01.11.2024 19:06
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Семките на чушките махат ли се или се пълнят както са си със семките?
02.08.2016 16:05
2
2
Покажи всички подкоментари