Домашна гранола

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Домашна гранола
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Знаете, че нищо не може да се сравни с домашно приготвените закуски. Това е вярно с пълна сила дори когато говорим за гранола"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 300г фини
  • орехи - 35 гили други ядки по избор
  • слънчогледови семки - 50 г
  • кокосови стърготини - 15 г
  • черен шоколад - 100 г натрошен
  • бадемово масло - 85 г или друго ядково масло по избор
  • мед - 90 г
  • малини - 1 шепа пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме хартия за печене в тавичка и пускаме фурната да загрява на 170°С.

Изсипваме всички съставки в голяма купа, като оставяме малините на страна.

С дървена лъжица смесваме всичко добре, докато се образува сравнително гъстичка и лепкава смес.

Накрая добавяме и малините и разбъркваме за кратко.

Изсипваме сместа в тавичката и печем около 45-50 минути, като на всеки 7-8-10 минути разбъркваме.

Съхранява се в кутия или буркан на стайна температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: