Ябълково вино

27/11/2011
"Лудо, ароматно и много приятно ябълково вино, което ще ви смае, че и замае, ако прекалите с него "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 722
  • Преглеждания за месеца491
  • Преглеждания за седмицата224
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ябълките, смелете ги и ги пресовайте много добре. За да не потъмнее сокът, се добавя 10 г калиев метабисулфид на 100 л каша.

Към получения сок се прибавя 100 г захар. След ферментацията се получава вино с 11 градуса алкохолно съдържание.

След края на ферментацията виното се бутилира. Ако не добавите захар ябълковото вино ще е нетрайно и слабо.

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
бат Венци
бат Венци
30.01.2014 20:20
Сага се захар за да стане захарност поне 18 има захаромер какви са тия простотии на око да се слага захар.И задължително трябва да се изчака вторичната ферментация иначе ще гърми!Аматьори!
0
0
Ванко
Ванко
26.09.2013 11:54
Приятелю,относно за калевият метабисулфид.Рецептата не е за 100 грама,ь за 100 литра ябълкова каша.Чети внимателно!
0
0
бат Ачкофф
бат Ачкофф
14.09.2013 20:01
Защо не четете това което сте написали.Кви 100гр.За какво става дума изобщо
1
0
62305
62305
09.03.2014 23:11
Незнам.....На сокоизтисквачката изкарах 8 литра сок.Сложих 2 кл. захар и в бутилка 11 литра с маркуче от система..във вода....и след 2 месеца бе ЕЛЕКСИР.Втора бутилка четвърти месец и още кипи...
1
3