Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Наденица с ябълково вино

Наденица с ябълково вино

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Наденица с ябълково вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Наденица със сладко - кисел вкус? От името на всички разбирачи ще кажем само едно Искаме още"

Необходими Продукти

  • наденица - 400 г
  • ябълково вино - 700 мл (или сайдер)
  • дафинов лист - 3 бр.
  • зехтин - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете наденичките във зехтина заедно с дафиновите листа, на силен огън до лек загар от всички страни.

Изсипете цялото количество ябълково вино или сайдер и когато започне да къкри, намалете огъня и оставете да ври 25-30 минутки така.

Сервирайте в дълбока чинийка заедно със соса и нарежете наденицата на парченца със желаната от вас дебелина.

Тази простичка рецепта става невероятно вкусно мезе или основно ястие, когато е в комбинация с някаква гарнитура (зелена салата, картофи, зеле).

Насладете на нов начин на консумиране на познатата ни на всички наденичка с този леко сладко-кисел привкус. Надявам се да ви хареса и да споделите мнения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: