Ябълково руло

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Ябълково руло
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
16/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Зарежете тия глупости с една ябълка на ден и лекаря, имате ли ябълки - това руло направете, великолепно е"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • за плънката
  • ябълки - 500 г настъргани
  • краве масло - 125 г
  • лимонов сок - на 1 лимон
  • канела - 1 ч.л.
  • кафява захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете на по-едро ренде ябълките. Полейте ги със сока на един лимон, 1 чаена лъжичка канела и 1 супена лъжица кафява захар. Объркайте добре и оставете за 30 мин да се овкусят.

Застелете голямата тава на печката с парче хартия за печене. Излейте разтопеното краве масло и приберете тавата на хладно, за да стегне маслото. Изцедете ябълките от сока, разпръснете ги върху кравето масло.

В купа счупете яйцата. Добавете захарта и разбийте с миксер до пухкав крем. Брашното пресейте с щипка сол. НЕ се слага набухвател!

Прибавете го на порции към яйчената смес, бъркайки с лъжица до хомогенизиране. От сместа си отделете една малка купичка, която оцветете с чаена лъжичка канела. Изсипете останалата смес върху ябълките.

Подравнете, а отгоре с лъжица изсипете на купчинки от оцветента смес. С върха на ножа разнесете канелената смес, за да се образуват шарки.

Изпечете рулото на 200°C в предварително загрята фурна за около 5-8 мин.

Върху кърпа поръсете няколко супени лъжици кафява захар.

Обърнете веднага след изваждането му пандишпановия блат.

Завийте заедно с кърпата ябълковото руло.

Оставете да се охлади напълно, преди да нарежете ябълковото руло!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: