Начин на приготвяне
Обелете и настържете на по-едро ренде ябълките. Полейте ги със сока на един лимон, 1 чаена лъжичка канела и 1 супена лъжица кафява захар. Объркайте добре и оставете за 30 мин да се овкусят.
Застелете голямата тава на печката с парче хартия за печене. Излейте разтопеното краве масло и приберете тавата на хладно, за да стегне маслото. Изцедете ябълките от сока, разпръснете ги върху кравето масло.
В купа счупете яйцата. Добавете захарта и разбийте с миксер до пухкав крем. Брашното пресейте с щипка сол. НЕ се слага набухвател!
Прибавете го на порции към яйчената смес, бъркайки с лъжица до хомогенизиране. От сместа си отделете една малка купичка, която оцветете с чаена лъжичка канела. Изсипете останалата смес върху ябълките.
Подравнете, а отгоре с лъжица изсипете на купчинки от оцветента смес. С върха на ножа разнесете канелената смес, за да се образуват шарки.
Изпечете рулото на 200°C в предварително загрята фурна за около 5-8 мин.
Върху кърпа поръсете няколко супени лъжици кафява захар.
Обърнете веднага след изваждането му пандишпановия блат.
Завийте заедно с кърпата ябълковото руло.
Оставете да се охлади напълно, преди да нарежете ябълковото руло!
Да ви е сладко!