Начин на приготвяне
За карамела разбивам яйцата със захарта. Прибавям към яйцата ванилията и отново разбивам. След това добавям и прясното мляко. Оставям то настрана, за да приготвя блата.
За блата пресявам брашното заедно със какаото и бакпулвера. Разбивам яйцата заедно със захарта. След като са разбити хубаво добавям брашното заедно с какаото и бакпулвера, олиото и прясното мляко. Сместа се бърка до еднородност. В тава със размери 20-22 см се карамелизират 5 супени лъжици захар.
Докато е още топъл карамелът се изсипва сместа за крем карамела, която предварително сме разбъркали. След това се изсипва във средата сместа за блата. Блата се изсипва точно в среда, първо потъва, но после се надига.
Тавата се слага в по-голяма тава в която има вода. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пече се около 50 минути. След като е готова тортата се остава да се охлади и се прибира в хладилника за 12 часа. След това се обръща на поднос.
Коментари