Начин на приготвяне
Картофите се измиват добре без да се белят, надупчват се с вилица и се намазват с олиото. Всеки картоф се завива с фолио, след което се пекат във фурна на 200 градуса за 1 час до готовност.
Когато са готови, от горната страна се издълбават внимателно с лъжица, така че да се оформи купичка. Във всеки издълбан картоф се поставя парченце масло.
Шунката се нарязва на ситно, смесва се с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и разбитото яйце. Добавят се подправките и се разбърква добре. С тази смес се пълнят издълбаните картофи.
Напълнените картофи се подреждат в тавичка, може и директно върху разгънатото фолио и се запичат за 20 минути на 180 градуса.
Изпечените пълнени картофи се сервират топли. Може да се залеят с кисело мляко или друг сос по желание.
Коментари