Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешки бутчета в гърне

Пилешки бутчета в гърне

НН
Новак
330
Пилешки бутчета в гърне
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • чушки - 3 малки зелени
  • магданоз
  • чесън - 2 скилидки
  • тиквички - 1 - 2 малки
  • картофи - 2 бр. средно големи
  • зелен фасул - около 300 г
  • зеле - колкото искате
  • моркови - 2 малки
  • лимони - 1 бр.
  • мазнина - 5 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрят тиган запържваме пилешките бутчета до златист цвят. Изсипваме ги в гювеча. В останалата мазнина запържваме лука, чушките, чесъна, морковите. Изсипваме и тях в гювеча.

Режем на кубчета тиквичките, фасула, картофите, зелето. Изсипваме и тях в гювеча. Изтискваме 1 лимон. Поръсваме с подправките и разбъркваме добре, така че да се разбърка всичко добре. Опитваме на сол.

Печем на 220 градуса в предварително загрята фурна за около 2 часа. Когато е готово поръсваме с магданоз.

Bon apetit!

Забележка: Ястието може да се приготви и с патешко, свинско, телешко, както и без месо

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: