Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Пастичио с шунка

Пастичио с шунка

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367922002
Пастичио с шунка
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5-6
"Вкусно по италиански - паста, сметана и шунка - няма как да не го харесате"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет
  • шунка - 400 г
  • кашкавал - 300 г
  • босилек - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • За бешамела
  • брашно - 300 г
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват във вряща, подсолена вода, отцеждат се, охлаждат се и се нарязват. Шунката се нарязва на кубчета. В тенджера се кипва млякото. Отделно се разстопява маслото и в него се запържва брашното при непрекъснато бъркане.

Когато е готово се добавя към млякото и се бърка, докато не се получи хомогенна смес. Шунката се добавя към макароните, добавят се подправките, сипва се соса и цялата смес се разбърква добре.

Сипва се в тава, наръсва се с настъргания кашкавал и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
40
30
21
10
Дай твоята оценка: