Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Домашна Пражка Шунка

Домашна Пражка Шунка

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Домашна Пражка Шунка
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
190 мин.
Порции
1
"Домашно мезенце за домашна ракийка"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.800 кг бут, врат, плешка
  • вода - 1 л
  • кориандър - 8 зърна
  • черен пипер - 8 зърна
  • бахар - 5 зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • сол - 100 г
  • подправки - за овалване
  • черен пипер
  • бял пипер - перен
  • чесън - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера си слагаме водата и сухите подправки, щом заври, готвим 1-2 минути.

Със спринцовка пълним свинския бут (врат, плешка) с част от маринатата.

С останалата марината заливаме месото и оставяме в хладилника за 4 дни, като обръщаме месото да се маринова добре.

След нова варим на тих огън за 2 часа, градусите на домашната шунка трябва да са 75°C .

Заливаме със студена вода, овалваме го в сухите подправки, увиваме в плик за печене и оставяме в хладилника за няколко часа домашна Пражка шунка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: