Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнен пипер с булгур и мляно месо

Пълнен пипер с булгур и мляно месо

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Пълнен пипер с булгур и мляно месо
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Любимите на всички пълнени чушки - но с булгур и гарнитура по избор - ето една вкусна идея за обяд"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. зелени
  • кайма - 500 г
  • булгур - 1 ч.ч
  • домати - 2 ½ ч.ч ситно нарязани
  • магданоз - 4 с.л
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л
  • вода - 3 ч.ч. топла
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе си свинско месо. Нужно ни е 500 г готово смляно месо. Правя ги с мляно месо защото така според мен са по-вкусни. Слагаме смляното месо в дълбока купа. Нарязваме на ситно домати, ако са с тънка кора не я беля. Ако желаете можете да обелите доматите.

Нарязваме доматите на много ситно. За плънката на пипера ни е нужно 1 ч.ч, за поливане на пипера - 2 ч.ч. След като нарежем доматите на ситно прибавяме към каймата 1/2 ч.ч домати, другите 2 ч.ч ги отделяме настрани. Нарязваме на ситно магданоз и го добавяме в купата.

Прибавяме сол и черен пипер на вкус. Добавяме и 1 ч.л. червен пипер. Аз слагам леко лют. Към сместа добавяме 1 ч.ч булгур, който предварително сме измили, и 1 ч.ч топла вода. Разбъркваме всичко добре. Почистваме си пипера, като махаме семето и дръжките и около тях. С помощта на лъжица пълним пиперките.

Нареждаме пиперките в подходяща тава. Върху пипера разпределяме равномерно другите 2 ч.ч нарязани на ситно домати. Отгоре наливаме 2 ч.ч топла вода и олиото. Печем на 200 градуса до готовност. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: