Начин на приготвяне
Смиламе си свинско месо. Нужно ни е 500 г готово смляно месо. Правя ги с мляно месо защото така според мен са по-вкусни. Слагаме смляното месо в дълбока купа. Нарязваме на ситно домати, ако са с тънка кора не я беля. Ако желаете можете да обелите доматите.
Нарязваме доматите на много ситно. За плънката на пипера ни е нужно 1 ч.ч, за поливане на пипера - 2 ч.ч. След като нарежем доматите на ситно прибавяме към каймата 1/2 ч.ч домати, другите 2 ч.ч ги отделяме настрани. Нарязваме на ситно магданоз и го добавяме в купата.
Прибавяме сол и черен пипер на вкус. Добавяме и 1 ч.л. червен пипер. Аз слагам леко лют. Към сместа добавяме 1 ч.ч булгур, който предварително сме измили, и 1 ч.ч топла вода. Разбъркваме всичко добре. Почистваме си пипера, като махаме семето и дръжките и около тях. С помощта на лъжица пълним пиперките.
Нареждаме пиперките в подходяща тава. Върху пипера разпределяме равномерно другите 2 ч.ч нарязани на ситно домати. Отгоре наливаме 2 ч.ч топла вода и олиото. Печем на 200 градуса до готовност. Да ви е сладко!