Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Сурова Шипка в буркани

Сурова Шипка в буркани

15/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1 буркан
"Бърза, лесна и хрупкава туршия за любителите на лютичкото!"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 400 г Шипка
  • винен оцет - 350 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • лозови листа - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре лютите чушки, изрязваме им дръжките и ги подреждаме плътно в чист буркан от 800 мл. Слагаме им по една с.л. сол и една с.л.захар.

Пълним буркана с винен оцет, като се стремим да залеем чушките.

Най–отгоре поставяме 1–2 листа от лоза за да уплътним мястото между чушките и капачката, така че да не се издигат нагоре и да държи здрава туршията. Затваряме здраво с капачка и оставяме буркана на тъмно.

Туршията не се изварява. Готова е за консумация след около месец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

rada
rada
Много хубава рецепта всички много ги обичаме
24.08.2016 17:20
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Чудесна е,често си правим такива чушлета, само че аз дупча чушките, за да се овкусят добре, това за лозовите листа сега го научих, ще опитам :)
16.08.2016 13:47
2