Бяла шипка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1 буркан
"Пикантна маринована бяла шипка, която само трябва да изчакаме да стане готова, после няма да ѝ се размине!"

Необходими Продукти

  • люти чушки - бяла шипка 3 кг
  • сол - 25 с.л.
  • захар - 20 с.л.
  • оцет - 1500 мл
  • копър - 1 клонче
  • чесън - скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялата шипка се измива и се дупчи с игла на няколко места.

На дъното на три литров буркан редим копъра, скилидките чесън, нареждаме плътно чушките една до друга, добавяме солта и захарта и заливаме с оцета. Не се слага никаква вода.

Запечатваме буркана и го обръщаме с гърлото надолу, като така го държим 3 дни, след което се раздрусва и се обръща нагоре с гърлото.

Така приготвената шипка престоява на студено 14 дни след което е годна за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Румяна Арлт
Румяна Арлт
Рецептата е наистина добра. Аз обаче препичам леко чушките и след това ги стерилизирам. Ще се радвам, ако някой има излишни семена, останали от тази година и ми изпрати на следният адрес:
Roumiana Arlt
Liegnitzer Str. 2
38642 Goslar
Germania
Един вид като малък спомен от България.
Предварително благодаря на всички, които се опитат да ме зарадват с различните семена (Шипка; Козирог; Сиврия; Българско зеле; Домати; Праз; Капия и т.н.)
Ще се радвам, ако някой ми пише, защото носталгията е лошо нещо.
18.10.2010 02:10