Начин на приготвяне
Бялата шипка се измива и се дупчи с игла на няколко места.
На дъното на три литров буркан редим копъра, скилидките чесън, нареждаме плътно чушките една до друга, добавяме солта и захарта и заливаме с оцета. Не се слага никаква вода.
Запечатваме буркана и го обръщаме с гърлото надолу, като така го държим 3 дни, след което се раздрусва и се обръща нагоре с гърлото.
Така приготвената шипка престоява на студено 14 дни след което е годна за консумация.
Коментари
Roumiana Arlt
Liegnitzer Str. 2
38642 Goslar
Germania
Един вид като малък спомен от България.
Предварително благодаря на всички, които се опитат да ме зарадват с различните семена (Шипка; Козирог; Сиврия; Българско зеле; Домати; Праз; Капия и т.н.)
Ще се радвам, ако някой ми пише, защото носталгията е лошо нещо.