Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени печени картофки с пилешко

Бирени печени картофки с пилешко

Galya VasilevaGalya Vasileva
Новак
93713
Бирени печени картофки с пилешко1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пилешки бутчета в комбинация с чудни картофи с дъх на бира. Чудесни за вечеря или мезе за приятели!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • бира - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • мащерка
  • розмарин
  • куркума
  • босилек
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пилешкото. Поставете го в отделен дълбок съд. Добре втрийте в кожата сол, черен пипер, червен пипер и куркума. Оставете да престои. Междувременно обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на не много дебели шайби - по около 0.5 см.

Вземете една тава, намаслете я не много обилно. Сложете картофите в тавата, добавете сол, черен пипер, червен пипер, розмарин, мащерка и босилек на вкус. Розмаринът, мащерката и особено босилекът са доста силни, затова аз лично предпочитам да сложа 2 на 2 на 1 щипки.

В тавата налейте чашата бира и добавете чаша вода. Отгоре поставете пилешкото. Леко полейте с няколко капки олио всяко от бутчетата и го втрийте. Сложете го да се пече на 250 градуса за около 25 мин.

Когато пилешкото хване златист загар превключете на печене само отдолу на 220 градуса за още около 15 мин. Проверете картофите дали се бодат и ако са готови изваждате от фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: