Начин на приготвяне
Измийте и почистете пилешкото. Поставете го в отделен дълбок съд. Добре втрийте в кожата сол, черен пипер, червен пипер и куркума. Оставете да престои. Междувременно обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на не много дебели шайби - по около 0.5 см.
Вземете една тава, намаслете я не много обилно. Сложете картофите в тавата, добавете сол, черен пипер, червен пипер, розмарин, мащерка и босилек на вкус. Розмаринът, мащерката и особено босилекът са доста силни, затова аз лично предпочитам да сложа 2 на 2 на 1 щипки.
В тавата налейте чашата бира и добавете чаша вода. Отгоре поставете пилешкото. Леко полейте с няколко капки олио всяко от бутчетата и го втрийте. Сложете го да се пече на 250 градуса за около 25 мин.
Когато пилешкото хване златист загар превключете на печене само отдолу на 220 градуса за още около 15 мин. Проверете картофите дали се бодат и ако са готови изваждате от фурната.