Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода. Прецежда се пилешкият бульон, а месото се почиства от кожа и кости, накъсва се на парчета.
Загрява се олио и задушваме ситно нарязан лук, добавяме нарязани на ленти червени чушки и запържваме докато омекнат.
Сипват се картофите нарязани на кубчета и оставяме още 2-3 минути да се запържат и те. Добавя се настърганият домат, червеният пипер и се разбърква. Овкусяваме със сол.
Налива се бульонът, варим до готовност на картофите, като малко преди това се добавя месото да поври заедно с картофите. Ако е рядко се сгъстява с брашнена кашичка.
Сервираме яхнията с нарязан магданоз.
Селската яхнийка с пилешко и картофки е готова.