Варени пълнени чушки

AntoanetaAntoaneta
Новак
159728
Варени пълнени чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Чудесна идея! Вкусни пълнени чушки, които можем да приготвим лесно и на котлона!"

Необходими Продукти

  • чушки - 18 бр. (не много големи)
  • лук - 1 глава
  • ориз - 100 г
  • кайма - 600 г (смес от телешка и свинска)
  • белтъци - 3 бр.
  • кимион - 2 щипки
  • черен пипер - 2 или 3 щипки
  • червен пипер - 1 с.л. (с връх)
  • За соса
  • домати - 3 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омачкваме каймата с нарязания лук и предварително накиснатия, измит ориз. Прибавяме подправките и белтъците. Разбъркваме.

След това пълним предварително изтърбушените и измити чушки.Топим ги в брашно и нареждаме в тенджера на два реда.

Захлупваме с чиния, прибавяме пасираните домати със солта и олиото, доливаме вода до върха на чинията и варим на котлона около 30 минути.

Изваждаме чинията и оставяме пълнените чушки да покъкрят още 15 минути.

Варените пълнени чушки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: