Начин на приготвяне
Тези пълнени чушки са невероятно вкусни. Те притежават неустоимият аромат на горска свежест, планински въздух, напоен с мирис на билки и природни дадености.
Почистваме с нож червените чушки от дръжките и семената. Нарязваме на малки парчета остатъците от чушките около дръжките, които ще използваме след това в плънката.
Подготвяме всички останали зеленчуци, като ги нарязваме на дребни кубчета.
Изсипваме олиото в тиган и задушаваме зеленчуците в следната последователност:
Първо слагаме кромидия лук и непосредствено след него - нарязаните остатъци от чушките. Когато поомекнат и леко променят цвета си, добавяме морковите, а малко след тях и гъбите. Така изброените зеленчуци се задушават докато останат само на мазнина.
Тогава изсипваме доматите или доматеното пюре. Изчакваме малко и добавяме чесъна, а след него червения пипер. Разбъркваме добре и слагаме ориза. При непрекъснато бъркане за около 5 минути запържваме всичко и добавяме 2 ч.ч. вода.
Към добре разбърканата плънка слагаме подправки на вкус. Аз използвах гореизброените, като първо сложих сол, черен пипер (1 щипка), чубрица, по 1 щипка розмарин и риган и накрая нарязани на ситно магданоз и копър.
Плънката е готова, когато водата е извряла. Тогава махаме тигана от котлона и напълваме чушките.
Готовите напълнени чушки заливаме с 4 ч.ч. подсолена вода и ги слагаме да се печат на 180 градуса за около 1 час. След като мине 1 час, увеличаваме градусите на фурната на 200 и печенето продължава дотогава, докато чушките получат кафеникав загар.
Горските пълнени чушки са готови.
Коментари