Горски пълнени чушки

Еми АвджиеваЕми Авджиева
Чирак
30164100
Горски пълнени чушки
Снимка: Еми Авджиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 7 - 8 бр. червени
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • ориз - 2 ч.ч.
  • гъби - 1/2 тарелка
  • лук - 3 средно големи глави
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч.
  • ПОДПРАВКИ НА ВКУС
  • чубрица
  • магданоз
  • копър
  • черен пипер
  • розмарин
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези пълнени чушки са невероятно вкусни. Те притежават неустоимият аромат на горска свежест, планински въздух, напоен с мирис на билки и природни дадености.

Почистваме с нож червените чушки от дръжките и семената. Нарязваме на малки парчета остатъците от чушките около дръжките, които ще използваме след това в плънката.

Подготвяме всички останали зеленчуци, като ги нарязваме на дребни кубчета.

Изсипваме олиото в тиган и задушаваме зеленчуците в следната последователност:

Първо слагаме кромидия лук и непосредствено след него - нарязаните остатъци от чушките. Когато поомекнат и леко променят цвета си, добавяме морковите, а малко след тях и гъбите. Така изброените зеленчуци се задушават докато останат само на мазнина.

Тогава изсипваме доматите или доматеното пюре. Изчакваме малко и добавяме чесъна, а след него червения пипер. Разбъркваме добре и слагаме ориза. При непрекъснато бъркане за около 5 минути запържваме всичко и добавяме 2 ч.ч. вода.

Към добре разбърканата плънка слагаме подправки на вкус. Аз използвах гореизброените, като първо сложих сол, черен пипер (1 щипка), чубрица, по 1 щипка розмарин и риган и накрая нарязани на ситно магданоз и копър.

Плънката е готова, когато водата е извряла. Тогава махаме тигана от котлона и напълваме чушките.

Готовите напълнени чушки заливаме с 4 ч.ч. подсолена вода и ги слагаме да се печат на 180 градуса за около 1 час. След като мине 1 час, увеличаваме градусите на фурната на 200 и печенето продължава дотогава, докато чушките получат кафеникав загар.

Горските пълнени чушки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мисса
Мисса
Чудесна рецепта! Аз бих предпочела да използвам по-малко подправки, за да се усети акцента. Но определено повечето подправки дават по-богат вкус!
03.01.2021 22:44