Начин на приготвяне
Измих 4 тиквички, изрязах опашките и разделих на 2 по дължина. Издълбах с лъжица вътрешността и наредих в тавичка.
Нарязах един морков на ситно, добавих пакетче кайма за принцеси (тя я овкусена) и ги позапържих с малко мазнина. Добавих и половин глава лук и 2 скилидки чесън. Поръсих с щипка кайенски пипер, червен пипер и черен пипер.
Когато каймата стана на трохи, добавих 2 с.л. доматено пюре и малко водичка. Накрая добавих и ситно нарязан магданоз.
Когато сосът се сгъсти, махнах тигана от котлона и с лъжица напълних тиквичките. Изсипах един пръст подсолена вода в тавичката и мушнах в загрята на макс фурна.
Когато се запекоха, ги извадих, поръсих обилно с настърган пармезан и върнах да се запекат.
Ако нямате пармезан, нашият български кашкавал ще свърши същата вкусна работа.
Коментари