Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Запеканки»Лесна макаронена запеканка

Лесна макаронена запеканка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Лесна макаронена запеканка2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусна запеканка, с която може да експериментирате."

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г микс
  • чоризо - 150 г
  • кайма - 350 г
  • лук - 2 глави кромид
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - 150 г
  • чедър - 100 г сирене
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • мащерка - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните по указанието на опаковката в подсолена вода. Аз използвах макарони микс, когато ми останат в пликовете от паста, която съм ползвала, ги прехвърлям в буркан и чакат да им дойде времето. Моите са микс от фарфале, фусили и ригатони. Отцедете ги и сложете в намазнена тава.

Загрейте тиган на котлона и сложете зехтина.

Почистете лука и го нарежете на ситно, сложете го в тигана и запържете.

Когато стане златист, сложете каймата, надробете я на малки парчета и пържете няколко минути до готовност. Подправете с черен пипер, сол и мащерка.

Така приготвената кайма сложете в тавата при макароните, добавете чоризо, нарязано на дребно, и разбъркайте.

Разбийте яйцата със млякото. Сипете сместа в тавата, отново разбъркайте и сложете сиренето чедър.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете тавата с макароните.

Печете около 25 мин до сгъстяване и златист цвят.

Настържете кашкавала, извадете тавата и поръсете върху макароните. Върнете във фурната и запечете до златист цвят и разтапяне на кашкавала.

По този начин може да приготвите всякакви макарони на фурна, като добавите съставки по ваш вкус и според това какво имате в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: