Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макаронена запеканка с кайма и кашкавал

Макаронена запеканка с кайма и кашкавал

Макаронена запеканка с кайма и кашкавал
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Сигурни сме, че толкова много ще харесате тази макаронена запеканка, че няма да спрете да я правите дълго време"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 200 г
  • макарони - 250 г
  • сирене - 50 г
  • лук - 1 глава
  • чубрица
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 2 - 3 с.л. за каймата
  • сол - 1 щипка
  • сос бешамел
  • прясно мляко - 500 мл
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • кашкавал - 30 г настърган в соса + 30 г за поръсване
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се варят в подсолена вода за осем минути. Отцедете и смесете с натрошеното сирене. Изсипете в тава 24 см.

Запържете моркова и лука в тиган с олио. Добавете каймата и я направете на трохи, овкусете с подправките. Смесете с доматеното пюре и сипете върху макароните.

Време е да приготвите соса за макароните с кайма. Разтопете маслото, сипете брашното и разбъркайте. На тънка струя добавете млякото. Разбъркайте до сгъстяване и после добавете настъргания кашкавал.

Печете макаронената запеканка за 25 мин. на 180 градуса. Поръсете с останалия кашкавал, запечете за още 5 мин.

Макаронената запеканка с кайма и кашкавал е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: