Начин на приготвяне
Сварете макароните по указанието на опаковката в подсолена вода. Аз използвах макарони микс, когато ми останат в пликовете от паста, която съм ползвала, ги прехвърлям в буркан и чакат да им дойде времето. Моите са микс от фарфале, фусили и ригатони. Отцедете ги и сложете в намазнена тава.
Загрейте тиган на котлона и сложете зехтина.
Почистете лука и го нарежете на ситно, сложете го в тигана и запържете.
Когато стане златист, сложете каймата, надробете я на малки парчета и пържете няколко минути до готовност. Подправете с черен пипер, сол и мащерка.
Така приготвената кайма сложете в тавата при макароните, добавете чоризо, нарязано на дребно, и разбъркайте.
Разбийте яйцата със млякото. Сипете сместа в тавата, отново разбъркайте и сложете сиренето чедър.
Загрейте фурната на 180 градуса и сложете тавата с макароните.
Печете около 25 мин до сгъстяване и златист цвят.
Настържете кашкавала, извадете тавата и поръсете върху макароните. Върнете във фурната и запечете до златист цвят и разтапяне на кашкавала.
По този начин може да приготвите всякакви макарони на фурна, като добавите съставки по ваш вкус и според това какво имате в хладилника.