Начин на приготвяне
Това е последната доза пържени чушки, този път приготвих с медена марината. Изрязват се дългите дръжки на чорбаджийските чушки и се набождат с нож или дървено шишче.
В тенджерка със загрято олио пускам по 7-8 чушки и се пържат от двете страни. Внимавайте защото пръска, да не се изгорите. Обръщат се с решетъчна лъжица и изваждам в широка тава.
В касерола се загряват оцетът, солта, медът и захарта. Разбърква се докато се разтопи захарта, медът и солта - опитвам на вкус дали ми харесва маринатата. Ако не е вашият вкус, добавете каквото трябва. Снема се от котлона настрани. Нарязва се ситно копър и скилидки чесън.
Поръсвам с тях чушките и заливам с част от марината. Оставям за 5 минути, докато си приготвя два буркана с винтови капачки. Пълня с чушки и с лъжица сипвам от медената марината.
Когато се напъни с чушки доливам до горния ръб на буркана. Затваря се с капачка и обръщам с капачката надолу докато се охлади напълно.
Нареждаме на рафта и чакаме зимата да хапнем медени чорбаджийски чушки!
Пържените чушки с медена марината са много вкусни.
Коментари
Много ми хареса рецептата и съм приготвила продуктите, за да я направя, но имам един въпрос. Никаква вода ли не се слага в буркана? Само с маринатата с оцет ли се долива?
Благодаря Ви!