Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Джолан с медена марината

Джолан с медена марината

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Джолан с медена марината1 / 2
13/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Джоланът е едно от най-любимите ни меса, защото хем е крехът, хем сочен, а с тази медена марината направо се топи в устата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 бр. джолан
  • гъби - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 5 с.л. от консерва
  • лук - 3 глави
  • бульон - 1 кубче
  • за маринатата
  • мед - 5 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • лимонов сок - от 2 лимона
  • червено вино - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от посочените съставки и с нея се намазва джоланът.

Оставя се да престои така 3 часа. След това се поставя в намаслен гювеч, заедно с нарязаните на едро зеленчуци и доматите от консерва.

Яденето се поръсва с натрошен бульон и се залива с около 2 ч.ч. вода.

Гювечът се затваря с капака и се пече между 3 и 4 часа на 150 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка: