Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Ванилови мъфини с 1 яйце

Ванилови мъфини с 1 яйце

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Ванилови мъфини с 1 яйце
Снимка: Fat Berta
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
14 бр.
"Икономични мъфини само с 1 яйце, в които ще се влюбите от първата хапка!"

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр. разбито
  • брашно - 2 ч.ч. (в моя случай пълнозърнесто)
  • бакпулвер - 2 ч.л. равни
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • мазнина - 1/4 ч.ч. разтопено масло, може и олио, кокосово масло
  • ванилия - 1 ампула есенция
  • за глазурата
  • пудра захар - 3 с.л.
  • лимонов сок - няколко капки
  • вода - 2 ч.л. студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте първо яйцето в купа, добавете захарта и доразбийте до побеляване и докато захарта се разтопи.

Пресейте брашното (може да използвате бяло или пълнозърнесто) с бакпулвера и започнете да го добавяте в сместа, като го редувате с млякото. Не прекалявайте с разбиването - бъркайте, докато сместа се хомогенизира.

Накрая добавете мазнината и ванилията.

Разпределете сместа във форми за мъфини и ги изпечете в загряна на 180 градуса за около 15-20 минути.

За захарната глазура разбъркайте пудрата захар с няколко капки лимонов сок и малко студена вода, докато се получи гладка каша. Намажете вече поизстиналите мъфини с глазурата. Изчакайте да стегне и може да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ами ако смесим по отделно сухи и мокри съставки, и после ги обединим?
31.10.2024 15:11