Начин на приготвяне
Разбийте първо яйцето в купа, добавете захарта и доразбийте до побеляване и докато захарта се разтопи.
Пресейте брашното (може да използвате бяло или пълнозърнесто) с бакпулвера и започнете да го добавяте в сместа, като го редувате с млякото. Не прекалявайте с разбиването - бъркайте, докато сместа се хомогенизира.
Накрая добавете мазнината и ванилията.
Разпределете сместа във форми за мъфини и ги изпечете в загряна на 180 градуса за около 15-20 минути.
За захарната глазура разбъркайте пудрата захар с няколко капки лимонов сок и малко студена вода, докато се получи гладка каша. Намажете вече поизстиналите мъфини с глазурата. Изчакайте да стегне и може да поднесете.
Коментари