Класически крем карамел

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
18/10/2018
"Още една класика, ето ви една тествана и безупречна рецепта на този винаги любим крем карамел на малки и големи!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
137 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 613 814
  • Преглеждания за месеца53018
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена137

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч. за крема
  • яйца - 6 броя, по - големички
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 1 к.ч., за карамелизирането
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрявайте, докато се получи златист карамел.

Разпределете го в предварително подготвените формички.

Разбийте яйцата, останалата захар, ванилията и прясното мляко и разпределете сместа в купичките.

Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат приятна кафеникава коричка отгоре.

Пече се на слаба фурна 1 час, на около 150-160 градуса, защото водата не трябва да завира. В противен случай крем карамелът ще стане на балончета/шупли.

Крем карамелът се обръща в чиния преди поднасяне.

Метална купичка за хубав крем карамел или суфле-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална купичка за хубав крем карамел или суфле
1.70 лв.
1.31 лв.
Виж ››

Приготвянето на съвършения крем карамел започва с приготвянето на метални купички за крем карамел, останалото да подробности.

Рейтинг

5 49
4 12
3 15
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Бойчо Николов
Аз слагам в захарта, като я топя за карамела, малко лимонтозу. Малко трябва едно две зрънца. Тогава захарта се топи по-лесно и не загаря. Вода - колкото може по-малко. Даже съм правил карамела без вода и също става.
Изпробвано!
2
0
Мария
Мария
05.04.2020 19:50
Ще го изпробвам.
2
0
Мария
Мария
07.10.2019 16:10
Прекрасен вкус.
1
0
Tanya
Tanya
15.04.2019 16:12
Превъзходен вкус. Поздравления за рецептата!
0
1