Класически крем карамел

18/10/2018
Dark Angel
отDark AngelНовак
"Още една класика, ето ви една тествана и безупречна рецепта на този винаги любим десерт на малки и големи!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
82 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо802 137
  • Преглеждания за месеца51345
  • Преглеждания за седмицата3316
  • Коментирана17 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена82

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч. за крема
  • яйца - 6 броя, по - големички
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 1 к.ч., за карамелизирането
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрявайте, докато се получи златист карамел.

Разпределете го в предварително подготвените формички.

Разбийте яйцата, останалата захар, ванилията и прясното мляко и разпределете сместа в купичките.

Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат приятна кафеникава коричка отгоре.

Пече се на слаба фурна 1 час, на около 150-160 градуса, защото водата не трябва да завира. В противен случай крем карамелът ще стане на балончета/шупли.

Крем карамелът се обръща в чиния преди поднасяне.подобни рецепти тук

5 45
4 11
3 15
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

игнат станиславов дичев
Харесва ми тази рецепта.
0
0
Потребител#222013
Хубаво е млякото да е не е студено а да е леко топло. Изчаквам крема за около 20 минути за да изчезне пяната иначе някой от купичките оставят полупразни.
7
2
Яница Николова
Страхотен!
10
4

Виж всички коментари или напиши такъв