Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Класически крем карамел

Класически крем карамел

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Още една класика, ето ви една тествана и безупречна рецепта на този винаги любим крем карамел на малки и големи!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч. за крема
  • яйца - 6 броя, по - големички
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 1/2 ч.ч., за карамелизирането
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрявайте, докато се получи златист карамел.

Разпределете го в предварително подготвените формички.

Разбийте яйцата, останалата захар, ванилията и прясното мляко и разпределете сместа в купичките.

Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат приятна кафеникава коричка отгоре.

Пече се на слаба фурна 1 час, на около 150-160 градуса, защото водата не трябва да завира. В противен случай крем карамелът ще стане на балончета/шупли.

Крем карамелът се обръща в чиния преди поднасяне.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за вкусен крем карамел или си направи този крем карамел без шупли. Ако пък си нямаш купички, ето откъде можеш да си вземеш хубави купички за крем карамел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
554
413
315
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

павел
павел
аз съм на 14 и се справих добре мерси за рецептата аз искам да се развивам в колинарията
27.10.2012 18:17
23
1