Начин на приготвяне
Обелваме картофите. Нарязваме ги на по 2 парчета. Измиваме ги с вода. Слагаме картофите в тенджера. Наливаме вода в тенджерата, да ги покрият и малко над тях. Слагаме 1 щипка сол при варенето. Сваряваме картофите. След като се сварят, ги отцеждаме и присипваме в друг съд. Нарязваме ги на кубчета като за салата.
Измиваме целината и я нарязваме на ситно. Измиваме пипера и го подсушаваме. Изпичаме зеленият пипер на чушкопек. Обелваме пипера от люспите и семките, без да го мием след това, за да не изтекат соковете.
Изцеждаме сока от 1/2 лимон. Прибавяме го в купата. Овкусяваме със сол на вкус.
Слагаме зехтин 3-4 с.л.
Почистваме 4 скилидки от 1 бр. глава чесън. Нарязваме чесъна на възможно най-ситно. Почистваме лука и го измиваме. Нарязваме на ситно и лука. Слагаме ги в купата при другите съставки. Объркваме всичко.