Начин на приготвяне
Начупваме карфиолчето на по малки китчици.
Бланшираме за 3 - 4 минути в съд с вода, като първо поставяме съда с водата на котлона а след като заври, прибавяме китчиците във врящата вода.
Изваждаме бланшираните карфиолчета и оставяме върху кухненска хартия да се отцедят.
В съд поставяме соев сос, чесъна на прах, малко куркума и отгоре поливаме със зехтина.
Поставяме карфиола разбъркваме го добре и след като е готов, поставяме в купата на Еър Фрайъра.
Нагласяме уреда на 200 градуса за 15 минути.
Вадим подреждаме в чиния и поръсваме с нарязания предварително копър.
Запечен карфиол в Еър Фрайър е лесно и вкусно постно ястие.
Ако нямате Еър Фрайър, пригответе карфиолчето на фурна.
Коментари