Начин на приготвяне
Сините сливи се мият и почистват от костилките. Нареждат се в тава и се поръсват със захарта. Оставят се така 3 часа /ако имате повече време на разположение, може да ги оставите да престоят цяла вечер/.
След това се слага 1 кафена чаша вода и се поставят в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Прибавят се и орехите, нарязани на ситно. Пече се 40-45 мин.
Проверява се дали сладкото е готово, като се извади малка част от сладкото в чинийка и с помощта на лъжица се направи кръст, ако сладкото не се събере, значи е готово.
Изважда се от печката и се прибавя 1 ч.л. лимонтозу. Разбърква се и докато е топло, се пълни в буркани. След това бурканите се заварят за 10 мин.
В сезона на сливите, опитай непременно и нашия мармалад от сини сливи, направи си вкусни печени сливи или опитай някой от нашите сладкиши със сливи.
Коментари