Начин на приготвяне
Рибите се измиват. Ако не са почистени предварително, то тогава ги почистваме много добре и ги измиваме. Махаме главите и опашките на рибите, като ги изрязваме с нож внимателно.
Взимаме си малко сол и натриваме рибата отвсякъде, така и с другата. След това ги поръсваме с малко черен пипер и малко количество чесън на прах на вкус и да придобият аромат. По желание поръсваме с розмарин лавраците.
Отливаме малко зехтин в купичка /трябва ни около 4 с.л. зехтин/ и намазваме рибите. Отрязваме си един лимон през средата. Преди това го измиваме. Изцеждаме сока на лимона в купичка и поливаме лавраците отвсякъде да си поемат от сока.
През това време сме си включили скарата да се загрее или плоча за печене, като в случая и ги печем от двете страни. Сервираме в чинии.