Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Лаврак с лимон, зехтин и подправки на плоча

Лаврак с лимон, зехтин и подправки на плоча

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Лаврак с лимон, зехтин и подправки на плоча
Снимка: Veselina
1 / 2
30/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Не е трудно да се храните вкусно и здравословно! Ето и нашето предложение за днес!"

Необходими Продукти

  • лаврак - 2 бр.
  • лимони - сокът на 1 лимон
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - на прах
  • розмарин - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибите се измиват. Ако не са почистени предварително, то тогава ги почистваме много добре и ги измиваме. Махаме главите и опашките на рибите, като ги изрязваме с нож внимателно.

Взимаме си малко сол и натриваме рибата отвсякъде, така и с другата. След това ги поръсваме с малко черен пипер и малко количество чесън на прах на вкус и да придобият аромат. По желание поръсваме с розмарин лавраците.

Отливаме малко зехтин в купичка /трябва ни около 4 с.л. зехтин/ и намазваме рибите. Отрязваме си един лимон през средата. Преди това го измиваме. Изцеждаме сока на лимона в купичка и поливаме лавраците отвсякъде да си поемат от сока.

През това време сме си включили скарата да се загрее или плоча за печене, като в случая и ги печем от двете страни. Сервираме в чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: