Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Лаврак на скара с лимон и морска сол

Лаврак на скара с лимон и морска сол

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Лаврак на скара с лимон и морска сол
Снимка: Анонимен
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Вкусен лаврак, който само мятате на скарата и е готов за минути!"

Необходими Продукти

  • лаврак - 3 - 4 броя
  • лимони - сокът на 2 лимона
  • морска сол - натрошена
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лавраците, като отстраните и гръбначната им кост. Може да ги оставите с главите или пък да ги махнете.

Полейте ги с прясно изцеден лимонов сок отвътре и ги натъркайте хубаво с наситнена морска сол и черен пипер. Оставете да престоят за 15 минути на хладно.

След това загрейте скарата, намажете ги обилно със зехтин вътре и вън и ги метнете за по няколко минути от всяка страна.

Лавракът на скара е много вкусно ястие, гарнирайте го обезателно с някоя от тези подходящи гарнитури за риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
55
45
31
22
10
Дай твоята оценка: