Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети със сос Аматричана

Спагети със сос Аматричана

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367912002
Спагети със сос Аматричана3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Спагети със сос Аматричана - изкусително вкусни и неустоимо ароматни"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • бекон - 500 г
  • лук - 3 глави
  • доматено пюре - 500 мл
  • босилек - 2 - 3 ч.л.
  • риган - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват във вряща подсолена вода, след това се отцеждат и охлаждат.

Беконът и лукът се нарязват на ленти и се запържват в сгорещеният зехтин. Когато са готови, към тях се добавя доматеното пюре и се оставя да покъкри.

След няколко минути сосът се овкусява с подправките и се дърпа от котлона.

В чиния, в която ще сервирате, слагате спагети и върху тях добавяте малко от соса.

По желание може да поръсите с пармезан.

Скоро ще кача и снимка, но ви уверявам, че този сос е уникално вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Искам да поясня, че това на снимката е мафалде. Може да ползвате паста по избор. Сосът отива на всичи
05.09.2016 12:45