Начин на приготвяне
Почистете зелката и я нарежете на ситно. Намачкайте я с ръце, като я посолите предварително.
Задушете зелето в олиото. Добавете червеният пипер и долейте вода около 1 и 1/2 ч.ч. Гответе, докато зелето омекне и остане на мазнина.
Начукайте предварително пържолите с дървено чукче.
Овкусете пържолите с подправката за барбекю и ако е необходимо, ги посолете. Поръсете ги обилно със соев сос. Оставете ги да си поемат от подправките за около 30 минути.
Загрейте скарата и наредете карначетата. Изпечете ги до готовност, без да ги дупчите, за да не изтекат соковете. Сложете ги в съд с капак.
По същия начин изпечете и пържолите.
Сервирайте, като сложите пържола, карначе и сготвено зеле. Поднесете с парче лимон.
Сочната скара с гарнитура от зеле е готова.
Коментари